fbpx

Yağ dolgusu yüzde ve vücüdun diğer bölgelerinde yağ atrosi (yağ erimesi) sonucunda deformite ve yaşlı bir görünüm oluşmasını gidermek için uygulanan estetik bir işlemdir. İşlem lokal anestezi altında steril şartlarda yapılmaktadır.

İşlem alınan yağ greft miktarına ve yağ dolgusu yapılacak bölge genişliğine göre ortalama 30 dakika ile 1 saat arası sürmektedir. Yağ dolgusunda hazırlanması 3 farklı şekilde yapılabilmektedir.

– Kalsik yöntem diyebiliriz. Bu işlemde yağ grefti alınacak bölgeye yaklaşık 10-20 cc arasında hazırlanan tumesan solusyonu enjekte edilir ve yağların parçalanması arttırılmaktadır. Daha sonra liposuction kanülü yardımı ile negatif basınç altında parçalanmış yağlar lipoaspirat olarak alınmaktadır. Alınan yağ grefti rafine edilerek istenilen bölgeye dolgu şeklinde uygunalır. Bu yöntemde yağ dolgunun tutma oranı 6 aylık süre sonunda yaklaşık %30 civarındadır.

– Kök hücre yöntemi ile yağ dolgusu yöntemi. Bu yöntemde de başlangıçta, aynı klasik yöntemde olduğu gibi yağ grefti alınıp rafine edilmektedir. Daha sonra özel işlemlerden geçirilen yağ dolgu aspiratından kök hücre içeren yağ dolgusu elde edilmektedir. Hazırlanmış olan kök hücre içerikli yağ dolgusu istenilen bölgeye uygulanmaktadır. Bu yöntem ile yağ dolgusu tutma oranı yaklaşık %70 ile 80 arasında olmaktadır.

Yağ Dolgusu İşleminin Avantajları:

– İşlem esnasında istenilen ölçüde yağ dolgusu elde edilmektedir.

– Ortalama olarak 6 ay sonunda yaklaşık %70 oranında erime gelişse de kalan %30 luk kısım ömür boyu kalıcıdır.

– Enfeksiyon ve allerjik reaksiyonlar diğer dolgu uygulamalarına göre oldukça düşüktür.

Yağ Dolgusu İşleminin Dezavantajları:

– Yağ dolgusu elde etmek için ek işlem gerektirmesi ve bunun neticesinde işlem süresinin uzaması.

– Simetrik bölgelere uygulandığında bir tarafta daha fazla erime sonucunda asimetri gelişme olasılığı.

Görüşme Başlat
Merhaba
Whatsapp üzerinden bilgi verebiliriz ?
Powered by