fbpx

BOTULİNUM TOKSİN UYGULAMASI

BOTULİNUM TOKSİN uygulaması hem estetik cerrahi uygulamaların genelinde , hemde medikal estetik uygulamalarda en sık uygulanan işlemdir.

Ayrıca, etkinliği garanti olan tek uygulamadır. Yani bu uygulama sonrasında hastada az veya çok mutlaka olumlu bir etki olacaktır.

BOTULİNUM TOKSİN Nasıl Etki Etmektedir ?

Botulinum Toksin unetken maddesi sentetik olarak üretilen botulinium toksin A dır. Bu toksin istenilen bölgeye uygulandığında, kas veya ter bezi ile sinirin bileşim noktasında sinrden sinir uyarımını ( kasın kasılmasını veya ter bezlerinden ter salgılanmasını) gerçekleştiren bir nörotransmitter (enzim gibi bir bileşen) olan asetilkolin salınımını bloke (engellemekte) etmektedir. Böylece sinir tarafından kas asılması veya ter bezinden ter salgılanması olmamaktadır. Yüzdeki mimik kasların kasılması neticesinde dinamik kırışıklıklar (alın bölgesindeki kırışıklıklar, kaz ayaklarındaki kırışıklıklar, kaş çatma sonucunda oluşan kırışıklıklar gibi) oluşmaktadır. Bu bölgelere Botulinum Toksin uygulandığında kaslar kasılamayacağı için kırışıklıklarda oluşmayacaktır. Ancak, şu konunun altını çizmek gerekir. Botulinum Toksin uygulaması ile yüz ve boyun bölgesindeki her türlü kırışıklığı gidermek mümkün değildir. Çünkü, bazı kırışıklıklar güneş, yer çekimi, sigara içimi gibi etkenler ile oluşan statik kırışıklıklardır. Bu gibi kırışıklıklara Botulinum Toksin etki etmemektedir.

BOTULİNUM TOKSİN Sadece Estetik Uygulamalarda mı Kullanılır?

Her ne kadar günümüzde Botulinum Toksin uygulaması denilince ilk akla gelen yüz bölgesindeki kırışıklıklara uygulama olsa da ilk kullanımı göz cerrahisinde şaşılık ve blefarospazm denilen göz kapakların aşırı kasılmasını tedavi etmek için olmuştur. Bununla beraber Botulinum Toksin aşırı terlemesi olan hastalarda terlemeyi önlemek için, migren tipi baş ağrısını önlemek için, diş hekimliğinde aşırı çene kaslarının kasılması ile ouşan çene spazmını tedavi etmek için ve ortopedide aşırı kas kasılması neticesinde oluşan diz ve dirsek eklem bölgesi ağrılarını gidermek için kullanılmaktadır.

BOTULİNUM TOKSİN un Etki Süresi :

BOTULİNUM TOKSİN uygulandıktan sonra genllikle 3. Günden sonra etk görülmektedir. Ancak 7. Gün ile 10. Gün arasında etki tamamen oturmaktadır. İlk kez BOTULİNUM TOKSİN uygulaması yaptıran kişilerde etki süresi genellikle 3-4 ay olmaktadır. Zamanla tekrar edilen uygulamalarda bu etki 6 ay ve üzerine çıkmaktadır.

BOTULİNUM TOKSİN Uygulaması İçin en Uygun Bölgeler

BOTULİNUM TOKSİN uygulaması yüz mimik kaslarının kasılması neticesinde oluşan kırışıklıkları düzeltse de en sık göz kapaklarının dış bölgesindeki kırışıklıklar (kaz ayakları), kaş çatılması sonucunda oluşan kırışıklıklar, alt göz kapağındaki kırışıklıklar, kaşların kaldırılması için ve alın bölgesindeki kırışıklıklar için idealdir. Üst dudaktaki kırışıklıklara uygulama yapılsa da ben bu uygulama sonrasında ağız kontrlünün bozulması riskinden dolayı bu bölgeye Botulinum Toksin uygulamasını tercih etmiyorum. Ayrıca, boyun bölgesindeki çekintilere (platismal bandlar) uygulama sonrasında da tatmin edici sonuçlar almaktayız.

Görüşme Başlat
Merhaba
Whatsapp üzerinden bilgi verebiliriz ?
Powered by